21 Ιαν 2015

Όταν μια φωνή μέσα μου φωνάζει..."ΑΡΚΕΤΑ"!!


                     Όλοι οι άνθρωποι σήμερα -αλλά και από πάντα- κάνουμε πράγματα και δραστηριότητες που δεν μας ικανοποιούν αλλά είναι μέσα στις λεγόμενες "Υποχρεώσεις" μας. Μια επίσκεψη, μια δίαιτα, μια δουλειά, μια σχέση, ένας στόχος που πλέον μοιάζει "ξένος" και πολλά άλλα. Κάνουμε υπομονή, βρίσκουμε δικαιολογίες, θυμίζουμε στον εαυτό μας τα "θετικά" της υπόθεσης...πιέζουμε, πιέζουμε, πιέζουμε...και ξαφνικά..ακούμε μια φωνή μέσα μας να φωνάζει "ΑΡΚΕΤΑ!!!"..ωπ..τί ήταν τώρα αυτό; αφού τα είχατε όλα τακτοποιημένα στο μυαλό σας;γιατί γίνεται αυτό; και, κυρίως..τί σημαίνει;

Αποτέλεσμα εικόνας για enough Υπάρχουν 3 λόγοι, σύμφωνα με την Julie Exline, ψυχολόγο και πνευματική καθοδηγήτρια , που μπορεί να μας συμβεί κάτι τέτοιο: 

  • Απλή κούραση και συναισθηματική εξάντληση: όταν πιέζουμε τον εαυτό μας και προσπαθούμε να φτάσουμε τους στόχους μας, είναι λογικό να νιώσουμε κάποια στιγμή την επιθυμία να εγκαταλείψουμε ή έστω να ρίξουμε για λίγο τους ρυθμούς..η συναισθηματική κούραση δεν είναι κάτι σπάνιο ή ασυνήθιστο. Πρέπει να νταντέψουμε τον εαυτό μας και να θυμηθούμε όλα τα θετικά που θα μας δώσει η κατάσταση. Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει στις περιπτώσεις που κάνουμε υπομονή για μια "τοξική" σχέση..μιλάμε για τις περιπτώσεις που έχετε ένα στόχο καλό για ΕΣΑΣ και για την ευτυχία σας. Οι υπόλοιποι ας δούν τις παρακάτω κατηγορίες..
  • Οι φωνές του "κακού" εαυτού σας: είναι γνωστό, άσχετα με την επιλογή των λέξεων κάθε φορά, ότι όλοι μέσα μας έχουμε ένα "σκοτεινό" κομμάτι που είναι αυτοκαταστροφικό και δεν μας αφήνει να αναπτυχθούμε ή να βελτιωθούμε. Πολλές φορές όταν νιώθουμε ότι κάτι μέσα μας, μας σπρώχνει προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θέλουμε είναι αυτό το σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας. Ωστόσο, θέλει μεγάλη περισυλλογή για να ξεχωρίσετε τις παραπάνω περιπτώσεις. Ο Εσωτερικός Εαυτός σας γνωρίζει ποιό είναι το καλό σας και πότε κάτι που κάνετε είναι εναντίον σας..εάν μένετε σε μια τοξική σχέση, λοιπόν, δεν είναι η απλή κούραση που σας λέει "Αρκετά!" αλλά ο Εσωτερικός Εαυτός σας. Από την άλλη μεριά, εάν έχετε βάλει στόχο να πραγματοποιήσετε το επαγγελματικό σας όνειρο, δεν είναι η απλή κούραση που σας φωνάζει να σταματήσετε αλλά...το σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας. Δεν θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο για το πώς δημιουργήθηκε, αλλά τί μπορείτε να κάνετε: κάντε ένα διάλογο μαζί του, μην το αγνοείτε αλλά και μην ΤΟ ΥΠΑΚΟΥΣΕΤΕ. Ακούστε ό,τι έχει να σας πεί, ίσως κάποια εμπόδια να είναι σωστά και να μπορείτε έτσι να πράξετε καλύτερα και πιο οργανωμένα. Και μετά..αφήστε το στην άκρη. Τίποτε άλλο. 
  • Ένα αυθεντικό κάλεσμα για πραγματικές αλλαγές: τα καλά νέα εδώ είναι ότι μπορεί να είστε αντιμέτωπος με μια πραγματική ευκαιρία για αλλαγή. Είτε το λέτε Εσωτερική σοφία, είτε σημάδι από το Θεό, είτε ένστικτο, ίσως αυτή η φωνή να σας οδηγήσει σε μια πραγματική αλλαγή για εσάς και την ζωή σας. Το "ξύπνημα", όπως λένε οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι. Εάν, λοιπόν, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (μέρες, μήνες) η καινούρια ιδέα επιμένει και βλέπετε ότι σας ταιριάζει, τότε με αργούς ρυθμούς μπορείτε να κατευθυνθείτε προς αυτή τη κατεύθυνση.
  Όπως και να έχουν τα πράγματα, είναι πολύ σημαντικό να αφουγκράζεστε τον εαυτό σας. Ακούστε τον, αφήστε τον να μιλήσει και εμπιστευτείτε πάντα αυτά που έχει να σας πεί. Μην βιαστείτε να εκλογικεύσετε την κατάσταση, μην νιώθετε τρελοί εάν ακούτε τί σας λέει..είναι κομμάτι σας και μάλιστα, ίσως το πιο αληθινό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μεγαλώνοντας από ένα ναρκισσιστή γονέα..6 αποτελέσματα..

     Η ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας είναι μια διαταραχή κατά την οποία το άτομο ασχολείται συνεχώς με τον εαυτό του, νιώθει ότι ε...