6 Ιαν 2015

Το τέλος των γιορτών...επιστροφή στην πραγματικότητα..ποιά πραγματικότητα;

   Την περίοδο των γιορτών φοράμε όλοι τα καλά μας, το καλύτερο μας χαμόγελο και τις καλύτερες ευχές μας και βρισκόμαστε με συγγενείς και φίλους. Οι περισσότεροι από εμάς, με το τέλος των εορτών, έχουμε μια δυσκολία να επανέλθουμε στην "πραγματικότητα" και βιώνουμε μια μικρή πτώση στη διάθεσή μας. Για κάποια επαγγέλματα όπως του καθηγητή ή των παιδαγωγών, η επιστροφή μετά από 15 ημέρες αποχής είναι δύσκολη και πολλές φορές δυσβάσταχτη!Μια από τις συνηθέστερες ατάκες μας όταν μιλάμε με φίλους είναι "Επιστροφή στην πραγματικότητα.."...μα ποια πραγματικότητα; και γιατί ντύνουμε την πραγματικότητα με τόσο αρνητικές ερμηνείες; Σκεφτείτε το..
   Η πραγματικότητα είναι υποκειμενική...φιλόσοφοι και διανοούμενοι έχουν υποστηρίξει, αιώνες τώρα, ότι η αντικειμενική πραγματικότητα δεν υπάρχει και ότι ο καθένας ζει την δική του πραγματικότητα αναλόγως των ερμηνειών και πεποιθήσεων μας. Ασχέτως, λοιπόν, από τις συνθήκες που επικρατούν στη ζωή του καθενός, η πραγματικότητα είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και προσωπικό. Πώς ερμηνεύετε κάτι πού έγινε στη ζωή σας; πώς επιλέγετε να το αξιοποιήσετε; αυτές οι αποφάσεις είναι που θα διαμορφώσουν την Πραγματικότητά σας..
   Λέγοντας, λοιπόν, επιστροφή στην πραγματικότητα μοιάζει να μιλάμε για κάτι άσχημο και κυρίως ΈΞΩ από εμάς, που μας περιμένει..Κι όμως..δεν είναι έτσι..Η πραγματικότητα είναι και ότι ζήσατε μέσα στις γιορτές, η πραγματικότητα είναι αυτό που θέλετε εσείς να είναι. Δεν είναι κάτι αντικειμενικό, δεν είναι κάτι έξω από εσάς. Ναι, επιστρέφουμε στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας και στην δυσάρεστη ρουτίνα μας αλλά είναι επιλογή μας. Είναι, επίσης, επιλογή μας να χαλαρώσουμε τους ρυθμούς αυτούς και να κάνουμε κάτι για να σπάσει η ρουτίνα μας. Δεν σας "τοποθέτησαν" στην ζωή σας, εσείς την διαμορφώσατε και την διαμορφώνετε ακόμη. Είμαι σίγουρη ότι κάποιοι θα πουν "Εγώ έχω παιδί και δεν έχω την πολυτέλεια"..κι όμως..υπάρχει ΠΑΝΤΑ η επιλογή να διαμορφώσεις τη ζωή σου όπως εσύ επιλέγεις. Εαν δεν βλέπουμε τις επιλογές που έχουμε, κι αυτό είναι επιλογή μας...Το πιάσατε; 
    Το να αποστασιοποιούμαστε ψυχικά από την καθημερινή μας ζωή είναι αυτό που μας κάνει να μην ευχαριστιόμαστε. Πάντα περιμένουμε κάτι..το Πάσχα, το καλοκαίρι, εκείνο το ταξίδι που σου υποσχέθηκε, το τέλος του σχολείου, το τέλος του χειμώνα...έρχονται και εμείς πάλι κάτι περιμένουμε και θα περιμένουμε..μέχρι που συνειδητοποιούμε ότι η ζωή μας είναι μια αναμονή και ότι δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω το χρόνο. Μην αντιμετωπίζετε, λοιπόν, τη ζωή σας σαν μια ξένη συνθήκη, μην αποστασιοποιήστε..εάν δεν σας αρέσει η δουλειά σας (όπως σε πολλούς, δεν είστε μόνος) απλά γεμίστε τη μέρα σας με πράγματα ευχάριστα και ας είναι η δουλειά σας μια "παρένθεση" μέσα στην ημέρα. Και να θυμάστε ότι δεν μιλάω για πολυτελή ή πολυέξοδα πράγματα..μιλάω για ωραίες στιγμές που σας χαλαρώνουν: ένα βιβλίο, μια ταινία, έναν καφέ..
    Ας κάνουμε την πραγματικότητα μας όνειρο λοιπόν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μεγαλώνοντας από ένα ναρκισσιστή γονέα..6 αποτελέσματα..

     Η ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας είναι μια διαταραχή κατά την οποία το άτομο ασχολείται συνεχώς με τον εαυτό του, νιώθει ότι ε...