1 Σεπ 2016

Φέτος αποφάσισα να...


Κάθε τέλος των διακοπών μαζεύουμε το κέφι, τις δυνάμεις και τις φωτογραφίες μας και αδειάζουμε τις βαλίτσες..διακοπές τέλος....ώρα να ετοιμαστούμε για τον χειμώνα που ακολουθεί. Ώρα να κάνουμε σχέδια για την επόμενη "σεζόν", τα σχολεία ανοίγουν, θα βρώ καινουρια δουλειά, θα ξεκινήσω αυτό το πρότζεκτ που αναβάλλω διαρκώς, θα μάθω να μαγειρεύω, θα είμαι πιο αυστηρή στη δουλειά, θα βρώ καινούριο σύντροφο, κολλητό, κολλητή. Θα κάνω παιδί, θα κάνω πλαστική, θα κάνω δίαιτα, λίφτινγκ, ψυχοθεραπεία, θα βγαίνω περισσότερο, θα μαζευτώ σπίτι μου....Πόσες σκέψεις και πόσα σχέδια!!Τόσα όσοι οι άνθρωποι πάνω σε αυτόν το πλανήτη, γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην κάνει σχέδια και όνειρα!είναι μια προσωπική και απόλυτα αναγκαία διαδικασία: να κάνουμε σχέδια, να έχουμε στόχο και όνειρα!

Φυσικά όλοι ξεκινάμε με μεγαλεπίβολα σχέδια και καταλήγουμε να έχουμε κάνει το 1/3 αυτών...και πολύ λέω..Κάπου μέσα στη χρονιά, στις υποχρεώσεις και στους καφέδες το χάνουμε..επηρεαζόμαστε από τους γύρω μας, χάνουμε τον ενθουσιασμό μας, βρίσκουμε κάτι άλλο να μας ενθουσιάσει περισσότερο, φοβόμαστε...Και άντε πάλι από την αρχή..

Η αναβλητικότητα είναι ένας αρκετά στρεσογόνος παράγοντας, γεννά και αυξάνει το στρές που ούτως ή άλλως οι σημερινοί ρυθμοί ζωής μας το δημιουργούν. Ο στόχος αυτού του άρθρου, λοιπόν, είναι να σας δείξει κάποιους τρόπους να μην χάνετε το δρόμο σας προς τους στόχους και τα σχέδια σας, όσο μικρά ή κουτά θεωρείτε ότι είναι.

#1. Βάλτε προτεραιότητες: το να έχετε ένα σχετικά οργανωμένο τρόπο σκέψης είναι το νουμερο 1 για να ολοκληρώσετε τα σχέδια σας. Κάντε μικρά βήματα και σημειώστε την πρόοδο σας. Μπορείτε για παράδειγμα να φτιάξετε μια λίστα με τους στόχους σας και να σημειώσετε τα βήματα για την εκπλήρωσή τους. Κατόπιν, να βλέπετε ποια βήματα κάνετε κάθε φορά. Είναι κάτι που θα σας βοηθήσει να μην χάσετε τον δρόμο σας αλλά και να χαίρεστε κάθε φορά που κάνετε ένα βηματάκι προς τον εκάστοτε στόχο σας.

#2. Να είστε ξεκάθαροι στο τί θέλετε: όσο πιο ξεκάθαροι οι στόχοι σας τόσο πιο εύκολο να επιτευχθούν. Εάν έχετε έναν πολύ γενικό στόχο όπως "Θέλω να είμαι πιο χαρούμενη" ή "Θέλω να έχω καλύτερες σχέσεις με τους γύρω μου" είναι δύσκολο να το καταφέρετε γιατί ακριβώς δεν είναι ξεκάθαροι. Ξεκαθαρίστε το τί ακριβώς θέλετε να πετύχετε. Για παράδειγμα αντί να λέτε θέλω να είμαι πιο χαρούμενη σκεφτείτε και θέστε ως στόχους το ΤΙ σας κάνει πιο χαρούμενη..μια θεατρική παράσταση, περπάτημα, περισσότερα ταξίδια ή βόλτες κτλ.

#3. Να δράτε παρά να αντιδράτε: μην θέτετε ως στόχους πράγματα που είναι αποτέλεσμα εγωισμού ή πείσματος. Ποτέ να μην βάζετε στόχους όταν είστε εν βρασμώ ψυχής, γιατι δεν σας εκφράζουν ουσιαστικά και επιπλέον ίσως να μην τον εκπληρώσετε και να νιώθετε χειρότερα στη συνέχεια.

#4. Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας: θυμηθείτε ότι αυτό το κάνετε από χαρά και για να βελτιωθείτε ως άνθρωπος. Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας εάν δεν καταφέρει κάποιο στόχο και μην καταπιέζεστε. Δείτε το σαν μια αργή και εποικοδομητική εργασία και όχι σαν κάτι που πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα και να τελειώσει. Η διαδρομή μας διδάσκει πολλά περισσότερα άλλωστε.

Ξεκινάμε λοιπόν....Εσείς τί αποφασίσατε να πετύχετε φέτος;;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Μεγαλώνοντας από ένα ναρκισσιστή γονέα..6 αποτελέσματα..

     Η ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας είναι μια διαταραχή κατά την οποία το άτομο ασχολείται συνεχώς με τον εαυτό του, νιώθει ότι ε...